STOPALA MU STALNO RASTU

Neobična priča dolazi iz Kansasau u kojoj se pojavljuju Jor'el Bolden, 16-godišnji dječak i košarkaška legenda Shaquille O'Neal.

Naime, mladić je iznadprosječenog rasta i njegov broj cipela je čak 58, zbog čega su mu potrebne cipele po mjeri, koje mogu koštati više od 1.000 dolara po paru.

Njegova majka je napravila GoFundMe i prikupljeno je više od 11.000 dolara, ali potez koji je napravio Shaqillle O'Neal bio je veliko iznenađenje.

Naime, Shaq je donirao 20 pari cipela veličine 58 zajedno s novom odjećom, pa čak i nekim predmetima iz njegovog vlastitog ormara, te novcem koji će mu omogućiti da kupi druge cipele kada mu zatrebaju.

Shaquille O'Neal je suosjećao s dječakom jer vrlo dobro poznaje ovaj problem: Jor'el Bolden nosi tačno njegovu veličinu cipela, 58 , što je ujedno i najveća veličina patika ikada nošena u NBA ligi.

Zapravo, Shaq vodi na ovom posebnom rangu ispred igrača poput Boba Leniera (57), Bobana Marjanovića (53,5) i Deandrea Jordana (52,5). Među onima sa "manjim" stopalima nalazimo Kevina Duranta, Donovana Mitchella i Joela Embiida koji svi nose broj 51,5.

Ipak, Jor'elova stopala stalno rastu i na kraju će mu trebati veličina 59, za što će mu dobro doći GoFundMe donacije.

Shaquille O’Neal igrao je za Orlando, Lakerse, Miami, Phoenix, Cleveland i Boston u NBA ligi, a osvojio je četiri šampionska prstena i to tri s Lakersima i jedan s Miamijem.

Također, osvojio je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996. godine te Svjetsko prvenstvo u Kanadi 1994. godine.