LEGENDARNI NBA KOŠARKAŠ

Nekadašnji američki košarkaš i legenda NBA lige, Shaquille O'Neal, otkrio je ko mu je bio najgori saigrač u njegovoj dugoj karijeri.

Popularni Shaq je jedno od najvećih imena u historiji NBA lige, igrao je za šest timova u 20 sezona te je imao brojne različite saigrače s kojim je bogatu karijeru gradio u Orlando Magicu, Los Angeles Lakersima, Miami Heatu, Phoenix Sunsima, Cleveland Cavaliersima i Boston Celticsima.

Najbolji O'Nealov period je bilo vrijeme koje je proveo igrajući za Lakerse, ali su njegova "neslaganja" s Kobejem Bryantom bila javno poznata. Zajedno su tri puta osvojili NBA ligu, a onda je Shaq otišao u Miami te je u društvu Dwaynea Wadea osvojio svoju četvrtu titulu.

Sada je O'Neal otkrio ko mu je bio najgori saigrač u karijeri.

"To je Dennis Rodman. Bio je sjajan igrač, ali je otežavao stvari. Pokušavate držati momke na okupu, a ljudi iznad vas dopuštaju jednom momku da radi šta god poželi. Morali smo biti u dvorani sat vremena prije utakmice, a on je dolazio 15 minuta prije početka jedući piletinu i rižu. Dok su treneri govorili odlazio bi pod tuš, hladan tuš. Nakon toga bi upisao 15 ili 20 skokova", rekao je O'Neal.

Rodman je u Lakerse došao nakon što je s Chicago Bullsima zajedno sa Michaelom Jordanom i Scottiejem Pippenom osvojio tri titule prvaka NBA lige, a smatrao se "kocikicom" koja nedostaje kako bi tada mladi Shaq i Kobe mogli osvojiti titulu u sezoni 1998/1999.

Međutim, Rodman je razočarao u Lakersima, odigrao je samo 23 utakmice te nije bio član startne petorke kod trenera Dela Harrisa. Ekipa je eliminisana u polufinalu Zapadne konferencije, a pobijedili su ih San Antonio Spursi koji su na kraju postali prvaci.