Ljubitelji nogometa ostali su iznenađeni dok su pratili subotnji TV program na BBC-u, a tu je dominirao legendarni golman Arsenala.

Riječ je o Davidu Seamanu (60), nekadašnjem prvom golmanu Arsenala i reprezentativcu Engleske koji je za 13 godina u klubu osvojio tri titule prvaka Engleske, četiri FA Cupa i upisao 75 nastupa za reprezentaciju.

No, ono što je najinteresantnije, jeste da se Seaman greškom režisera prijenosa našao u dva uzastopna kviza na BBC-u tokom istog dana. Zbunjeni gledatelji nisu mogli vjerovati šta se dešava.

Arsenalova legenda testirala je svoje opće znanje u dva kviza zaredom u istom programu, prvo u Najslabijoj karici, a onda sat vremena nakon toga u kvizu Pointless. Ispostavilo se da je riječ o bizarnoj pogrešci u rasporedu te da se Seaman nije trebao pojavljivati u dva kviza zaredom tokom jučerašnjeg programa.


Odmah nakon Najslabije karike, Seaman se pojavio u drugom kvizu

Seaman se u kvizu pojavio sa suprugom Frenkie (50). U Najslabijoj karici završio je na četvrtom mjestu, dok se nije proslavio ni u Pointlessu gdje nije došao do konačnog odgovora kako bi dobio finansijsku nagradu.

"Dva uzastopna programa s čistim osmijehom Davida Seamana", "Da li je ovo noć Davida Seamana na BBC1 večeras", "Da li je ovo samo slučajnost u rasporedu", komentari su fanova koji su odmah primijetili čudan raspored BBC1 programa.