ZVANIČNO

Irski profesionalni MMA borac Conor McGregor službeno je potvrdio datum svog povratka u oktagon i najavio je borbu protiv Michaela Chandlera.

McGregor je iskoristio priliku i u novogodišnjoj poruci otkrio da se tokom narednog ljeta vraća borbama. Protivnik će biti Michael Chandler 29. juna u Las Vegasu.

"Dame i gospodo, sretna vam svima Nova godina. Želio bih objaviti datum povratka. Notorious Conor Mcgregor najveći povratak svih vremena izvest će u Las Vegasu na International Fight Weeku 29. juna. I to s protivnikom Michaelom Chandlerom", naveo je McGregor na društvenim mrežama.

UFC još uvijek nije potvrdio ovu borbu, niti ima najavljen događaj za 29. juni. Međutim, u tom rasponu tradicionalno se održava Međunarodna sedmica borbi (International Fight Week).

Ako se borba zaista održi, bit će to prva borba bivšeg dvodivizijskog prvaka otkako je slomio nogu u porazu od dugogodišnjeg rivala Dustina Poiriera na UFC 264 eventu u julu 2021. godine.

McGregor u karijeri ima omjer od 22 pobjede i šest poraza, a u Las Vegasu će pokušati da prekine niz od dvije uzastopne borbe u kojima je doživio poraz od Poiriera.