IZNENADIO OBJAVOM

U Dubaiju su se protekle sedmice sreli Novak Đoković i Habib Nurmagodov, jedni od najboljih sportista 21. stoljeća, a prisutan je bio i trener dagestanskog borca Javier Mendez.

Upravo se Mendez nakon ovog susreta oglasio zanimljivom i iznenađujućom objavom na društvenim mrežama, gdje je priznao da je lagao Đokoviću tokom njihovog razgovora.

Govorio je Mendez Đokoviću o tome koliko ima UFC šampiona koje je trenirao te je istakao da je u pitanju njih čak dvadeset, a sada je priznao da je samo želio impresionirati najboljeg tenisera svijeta.

"Ovdje sam razgovarao o tome koliko sam UFC prvaka trenirao uz svog Habiba Nurmagomedova i zapravo sam lagao. Nisam trenirao 20 UFC prvaka. Đoković me slušao i zato sam ga pokušao impresionirati. Tipična trenerska prevara", napisao je Mendez.

Inače, Mendez je, osim Habiba, od UFC prvaka trenirao još Islama Mahačeva (obojica prvaci lake kategorije), Caina Velasqueza (teška kategorija), Daniela Cormiera (poluteška kategorija) i Lukea Rockholda (srednja kategorija).

Đoković u Dubaiju inače boravi zbog priprema za novu tenisku sezonu koja kreće već naredne sedmice u Brisbaneu, dok je Australian Open na rasporedu od 14. januara.