U CENTRU PAŽNJE

Član NFL kluba Miami Dolphinsa Tyreek Hill našao se u centru pažnje svjetskih medija budući da je za pet mjeseci dobio djecu s tri različite žene, a nijedna nije njegova supruga.

Naime, Hill je dobio tužbe za utvrđivanje očinstva od dvije različite žene koje tvrde da su djeca rođena u februaru i maju njegova te traže povećano izdržavanje od njega.

U međuvremenu je treća žena Camille Valmon za Daily Mail također rekla da je njen sin zapravo Hillov, a on je rođen u martu.

Dala mu je i ime po ocu Tyreek D'Shaun Hill Jr, ali ona nije bila kritična prema NFL igraču, za razliku od preostale dvije žene.

"Ne mogu govoriti ni o čemu drugom što se dešava van našeg roditeljskog odnosa jer to jednostavno nije moja stvar. Međutim, ono što mogu da kažem jeste da je on odličan otac, ne samo našem sinu, već i svoj svojoj djeci", rekla je.

Jedan od žena koja mu rodila u februaru je rekla da je prenatalni test očinstva već dokazao da je Hill otac s vjerovatnoćom većom od 99,9 posto, a on je dobrovoljno ponudio da plaća 2.500 dolara mjesečno kao alimentaciju.

Međutim, ona je iznos ocijenila kao žalosno neadekvatan s obzirom na njegovu platu, dok druga tvrdi da je od Hilla primala 2.500 dolara svakog mjeseca, ali je rekla da je briga o djetetu koštala blizu 10.000 dolara.

Inače, zvijezda NFL-a već ima troje djece iz njegove prethodne veze s vjerenicom Crystal Espinal, dok se prošlog mjeseca oženio dugogodišnjom partnerkom Keetom Vaccaro.