BIVŠA UFC ZVIJEZDA

Nekadašnja UFC zvijezda Paige VanZant je jedna od posljednjih slavnih ličnosti koja je imala koristi od posta gdje se samo smije konzumirati voda tokom 86 sati.

Predsjednik UFC-a Dana White je u novembru pokrenuo pomenuti trend gdje je pokazao nevjerovatnu transformaciju nakon 86 sati posta na vodi te je istakao da se osjećao kao superheroj.

Sada je VanZant slijedila njegov primjer i zajedno sa suprugom Austinom Vanderfordom postila 72 sata samo na vodi.

"Tokom prethodna tri dana, Austin i ja smo postili 72 sata samo na vodi", napisala je VanZant pored videopriloga koji prikazuje početak i kraj njihove transformacije.



"Navikli smo na mršanje, ali neki dijelovi ovog posta su bili izuzetno teški te smo morali iskoristiti našu mentalnu čvrstinu. Nisam zdravstveni stručnjak, ali sam čula da je post koristan za vaše tijelo iz mnogobrojnih razloga. Osjećam se nevjerovatno i definitivno nisam očekivala da ću izgubiti pet kilograma. Iskreno, bila sam šokirana što sam smršala više od Austina, mogli bismo ugraditi u naše živote jednomjesečni post, ali sada moramo da jedemo", dodala je.

Ona je počela post sa 65 kilograma da bi tokom tri dana smršala pet kilograma i sada teži 60 kilograma. S druge strane njen suprug je sa 92 došao do brojke od 89 kilograma.