NESPORTSKI POTEZ

Iako je od velikog okršaja Tysona Furyja i Francisa Ngannoua prošla skoro cijela sedmica još uvijek se nisu slegle strasti kod fanova boksa, ali i u taborima dva borca.

Fury je prošle subote u Rijadu (Saudijska Arabija) podijeljenom sudijskom odlukom pobijedio Ngannoua, a mnogi smatraju da je Kamerunac oštećen jer je u dobrom dijelu borbe bio bolji rival.

U trećoj rundi je Ngannou čak Furyja sjajnim lijevim krošeom poslao na pod, a nesportski potez Furyja viđen je u šestoj rundi. Tada je Britanac laktom udario Ngannoua, što je nedozvoljeno, a trener kamerunskog MMA borca uvjeren je da je to učinio namjerno.

"Sto posto sam siguran da je lakat bio namjeran. To je pokazalo njegovu frustraciju. Kada stvari ne idu lagano i cool kako si zamislio, takve stvari se počnu događati. To je čisti odraz njegove frustracije. Razočaran sam što sudac nije ni rekao ništa, a nije ga ni kaznio jer bi to učinilo veliku razliku u rezultatu", rekao je Dewey Cooper, Ngannouov trener za Morning Kombat.

Cooper smatra da je Francis pobijedio više rundi nego što mu je dodijeljeno, a da je sudac kaznio ovakav potez, prema njemu bi rezultat bio bitno drugačiji:

"I dalje mislim da je Francis pobijedio drugu, treću, četvrtu, osmu i desetu. Sedma je bila blizu. Da ga je kaznio za taj lakat, uzeli bi i tu rundu. Mislio sam da je pobijedio pet ili šest rundi, a ako uračunamo nokdaun, to bi bilo 96-94, 95-94 za nas", istakao je Cooper i najavio naredne izazove za svog pulena.

"Svima savjetujemo da budu spremni, ali meni se sviđa borba protiv Anthonyja Joshue. Protiv Deontaya Wildera također", zaključio je Cooper.