ROĐENA NA KOSOVU

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković pratio je u Parizu finalnu utakmicu Svjetskog prvenstva u ragbiju, a kamere su "uhvatile" srbijanskog asa u društvu s poznatom albanskom pjevačicom Ritom Oro, s kojom se družio sasvim slučajno.

Naime, pjevačicin muž Taika Vaititi na Svjetskom prvenstvu u ragbiju snimao je film pod nazivom "Tour De Rugby" obilazeći Francusku i upoznavajći njenu kulturu uz posjete ragbi utakmicama.
  On je inače Novozelanđanin, a njegova zemlja u finalu je poražena protiv Južne Afrike rezultatom 12:11.

S druge strane, Đoković se sprema za Masters koji će se igrati u Parizu, te je iskoristio priliku da pogleda veliko finale.
  Rita Ora je poznata pjevačica koja je rođena na Kosovu, ali je 1991. godine preselila u London. Albanski portal Sport Express nije dočekao s odobravanjem njen susret s Đokovićem, nazvavši ga sramotnim:

"Rita Ora je nedavno primila veliku kritiku, jer se pojavila na sceni sa zastavom Srbije na ramenu. Pjevačica se sama izvinila činjenicom da nije znala kojoj zemlji pripada zastava koju joj je bacio fan na scenu. U međuvremenu, prije nekog vremena, na koncertu albanske pjevačice, prikazane su slike nekih poznatih ličnosti, a Rita Ora je oponašala svoje mišljenje o njima. Kada se pojavio Novak Đoković, njena reakcija je bila jasna - nije joj se svidjelo ono što je vidjela i zatražila je promjenu slike.

Međutim, danas su je kamere snimile kako sjedi pored srbijanskog tenisera. Dvoje su gledali finale u ragbiju jedan pored drugog, a lice Rite Ora je bilo nasmijano. Trenutak koji se nije svidio albanskoj javnosti, pogotovo znajući patriotizam kojim se Ora uvijek trudila da se predstavi. Možda je dvoglavi orao na koncertu samo simbol za prodaju", navodi se u tekstu.