TSS izbrisao video

Novak Đoković, najbolji teniser svijeta, odveo je reprezentaciju Srbije u četvrtifnale Davis Cupa. Naše komšije u Valenciji su bile bolje od Južne Koreje i domaćina Španiju.

A, kako je to već postala praksa, pojavljivanje Đokovića ne može proći bez skandala.

Srbijanski mediji prenijeli su objavu Teniskog savez Srbije (TSS) na kojem se vidi kako Đoković i reprezentativci zajedno uz stručni štab pjevaju "Marš na Drinu".

- Tradicija za dobro jutro i još bolji dan! Ovako Davis Cup reprezentacija Srbije izlazi na svaki meč! Zavirite u svlačionicu reprezentacije koja je prije posljednjeg kola osigurala plasman među osam najboljih na svijetu - napisali su na stranici TSS.

No, ubrzo nakon toga objava je izbrisana. Ali... Ostala je "zapisana" Đokovićeva izjava u kojoj se hvali onim zbog čega bi pametog čovjeka bilo stid.

- Pjevamo Marš na Drinu pred svaki izlazak na teren. Imamo neke rituale - rekao je Đoković nakon mečeva protiv Južne Koreje i Španije, prenosi B92.

Đoković je i prije dvije nepune dvije godine, krajem novembra 2011. godine pozirao je uz stihove pjesme "Marš na Drinu".

- U boj krenite junaci svi. Kren'te i ne žal'te život svoj. Cer nek vidi stroj, Cer nek čuje boj. A rijeka Drina, slavu, hrabrost. I junačku ruku srpskog sina - pisalo je na baneru ispred kojeg se fotografisao Đoković, koji je tada objavio TSS.

Inače, pjesma "Marš na Drinu" napisana je za vrijeme Prvog svjetskog rata, ali se koristila i kasnije tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu posebno kada su u pitanju istočni dijelovi naše zemlje i pokolji koji su na tim prostorima napravljeni nad nesrpskim stanovništvom.

Pitanje je kako će na novi Đokovićev ispad regovati njegovi fanovi sa Balkana.

Faktor