PRIJE DVA DANA

Obavještajci grčkog sektora specijaliziranog za antisportsko nasilje već dva dana znaju da će u Atinu stići gotovo 150 hrvatskih huligana zagrebačkog Dinama u dogovoru s navijačima Panathinaikosa, tvrdi grčki portal newsit.gr.

Iako su pismeno o tome obavijestili sve nadležne službe, na kraju nisu uspjeli spriječiti tragediju ispred stadiona AEK-a.

Iskusni službenici Sektora za suzbijanje nasilja u sportu su u nedjelju napisali tajni dokument naziva "Nogometna utakmica AEK - GNK Dinamo Zagreb" u kojem su istakli informacije koje su dobili od stranih tijela.

"U utorak 8.8.2023. u 21:45 u OPAP ARENI na rasporedu je nogometna utakmica 3. pretkola Lige prvaka između AEK - GNK Dinamo Zagreb. Prema informacijama hrvatskih sigurnosnih službi, očekuje se da će u našu zemlju doputovati oko 150 navijača GNK Dinamo Zagreb, a prema informacijama koje su našoj službi pristigle iz uobičajeno pouzdanog izvora i koje se stalno provjeravaju. U našu zemlju stiže 100 organiziranih navijača GNK Dinamo Zagreb - BAD BLUE BOYS - od kojih će neke ugostiti navijači Panathinaikosa s kojim su bratimljeni i održavaju odlične odnose i komunikaciju, a neki će uglavnom boraviti u raznim Airbnb smještajima u blizini Avenije Alexandra. Osim toga, manji broj njih može biti smješten u centralnim kancelarijama Panathinaikosa u Aleksandrovoj ulici 115 koji bi trebali biti otvoreni u poslijepodnevnim satima 8.7.2023. Naša služba prati stvar i za sve nove informacije ćemo vam se dodatno javiti", stoji u zvaničnom dokumentu sektora.

Drugi dokument je napisan jučer.

"Uz najnovije informacije koje su do našeg servisa stigle iz otvorenih izvora, organizovani ljubitelji Ekipa AEK-a, poziva navijače ekipe da se okupe u vanjskom prostoru – Potkova – OPAP ARENE danas i od 19:00 sati povodom podjele sezonskih ulaznica. Naša služba prati stvar i javit ćemo vam se s novim informacijama", navodi se u dokumentu.