Novi skandal

Rukometni klub Novi Pazar oglasio sa saopćenjem nakon ispada navijača RK Crvena zvezda nakon utakmice protiv beogradskog tima.

Novopazarci su reagovali zbog divljanja navijača beogradskog kluba, koji su, između ostalog, veličali osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića.

- Skandiralo se "Ratko Mladić", "poturice", a nije sklonjen ni uvredljiv transparent. Pjevale su se šovinističke pjesme na vjerskoj osnovi, koje su skandalozne i neprihvatljive. Ukoliko se ne pokrenu drastične mjere protiv delegata, koji je na sve ovo samo ćutao, narednih dana ćemo odlučiti vrijedi li nastaviti takmičenje tamo gdje se javno promoviše šovinizam - poručili su iz RK Novi Pazar na svojoj Facebook stranici, dodavši da je na terenu sve bilo korektno i da je Crvena zvezda zasluženo pobijedila.

RK Novi Pazar je zbog fašističkog ispada Delija prozvao srbijanske medije, tužilaštvo, sudije, i Aleksandra Vulina, ministra unutrašnjih poslova Srbije.

- Da se ovo kojim slučajem desilo u Novom Pazaru, pohapšeni bi bili svi, policija bi danima pregledavala snimke i hapsila naše navijače, reagovalo bi i tužilaštvo, sudije, Vulin, Kurir, Blic, Informer i svi drugi mediji, dosta je bilo - stoji u saopćenju Novopazaraca.

Faktor