Nakon izjave Whitea

UFC-ova šampionka Amanda Nunes, koju smatraju najboljom "poud-for-pound" MMA borkinjom, izazvala je američku reality zvijezdu i model Kim Kardashian poslije komentara koje je dao predsjednik UFC-a Dana White.

- Zamislite kada bi Kim Kardashian željela borbu protiv Amande Nunes. Uvijek će biti na tržištu onih koji su zainteresovani za takve stvari i koji će dati 50 dolara za to, ali to nije nešto što ja radim - kazao je White gostujući u jednoj emisiji, a aludirajući na nedavni boks meč između Floyda Mayweathera i YouTubera Logana Pauala.

- Koliki bi bio interes za tu borbu? Bio bi ogroman - dodao je White.

Za razliku od predsjednika UFC-a, čini se da bi šampionka Nunes mogla biti zainteresovana za borbu koju je White naveo kao primjer.

Naime, Amanda je na društvenim mrežama podjelila screenshot koji prikazuje izjavu u kojoj White spominje Kardashina, a zatim ju je označila u objavi.
  - Hej Kim Kardashian hajdemo napraviti ovo? - napisala je Nunes uz "lol" što je engleska skraćenica za "glasno smijanje".

Kardashian iza sebe ima jedno boksersko iskustvo, i to iz 2009. godine za jedne borilačke priredbe koja je imala humanitarni karakter, a kako je prošla pogledajte od sedme minute videa koji se nalazi u prilogu.



Faktor