LEGENDARNI GOLMAN

O zdravstvenom stanju nekada poznatog golmana javnost je redovno informisala njegova supruga, a u svojoj posljednjoj objavi otkrila detalje njegovog liječenja

Rustu Recber, legendarni turski golman, pobijedio je koronavirus, a povodom toga na Instagramu se oglasila njegova supruga Isil

Iako su se u jednom trenutku pojavile informacije da je u teškom stanju i da je priključen na respiratore, te vijesti su se ispostavile kao lažne.

O zdravstvenom stanju nekada poznatog golmana javnost je redovno informisala njegova supruga, a u svojoj posljednjoj objavi otkrila detalje njegovog liječenja.

– Rustuovi rezultati testova su negativni i hvala Bogu na tome. Tijelo dobija imunitet protiv virusa i u pacijentima koji su izliječeni formiraju se antitijela nakon liječenja. Takav pacijent više nije zarazan – napisala je Isil.

Ona je otkrila i koji su to lijekovi pomogli njenom suprugu da pobijedi smrtonosni virus.

– Potrebno je da pacijenti budu pod stalnim nadzorom doktora, ali je važno i dati im adekvatne lijekove. Tamiflu i Hidroksihlorohin kao antiviralne lijekove, i Azitromicin kao poseban tip antibiotika. Tu je i obavezna doza od 1.000 miligrama vitamina C – dodala je supruga bivšeg golmana.