Puno posla

Real Madrid ima sezonu za zaborav. Nema ga nigdje u La Ligi i izbačen je u osmini finala Lige prvaka, ali može se vidjeti svjetlo na kraju tunela.

Real je trenutno 16 bodova iza Barcelone u borbi za naslov prvaka, odnosno već je odavno ispao iz te utrke. Međutim, povratak Zinedinea Zidanea trebao bi donijeti velike promjene, ali zato je pred njim puno posla.
Francuz ima zadatak vratiti Real na stare staze slave, među ozbiljne kandidate za najveće trofeje u sezoni, a za tako nešto će trebati i prodrmati igrački kadar. Mogli bismo reći da su pred Zidaneom četiri stvari koje treba popraviti ovo ljeto.
Suradnja Hazarda i Viniciusa
Vinicius Junior je jedan od najvažnijih igrača Reala. Ove sezone je postao najjače napadačko oružje svoje momčadi dok nije potrgao ligament koljena protiv Ajaxa i prerano završio sezonu. No Brazilac ima svijetlu budućnost sve dok može doprinositi nas visokom nivou.
Ali, dugo očekivani dolazak Edena Hazarda postavlja pitanje: kako će se Vinicius i Belgijac zajedno uklopiti? Pozicijski oboje najbolje izgledaju napadajući s lijeve strane pa će Zidane morati jednog od njih povući prema sredini ili da Vinicius starta s klupe, što nije idealan scenarij.
Poboljšanje momčadi
Jedan od najvećih taktičkih problema Reala ove sezone bila je njegova nesposobnost da se nosi s visokim presingom. Bio je to problem pod Lopeteguijem, Solarijem, i još uvijek je pod Zidaneom. Francuz se suočio s tim izazovima u prošlosti, kada je imao elitne igrače u formi, ali to je sada sjena one momčadi te će morati stvoriti svježe i kreativne napade.
Podizanje Marcelove forme
Ostanak Marcela bio je jedan od Zidaneovih uvjeta prilikom njegovog povratka. No Marcelova obrana je ove sezone doživjela veliki udarac čak i za njegove standarde. Na lijevoj strani Reala došlo je do pada, jer njegovu obrambenu odgovornost više ne nadjačava oštar i kreativan napad. I Zidane će morati riješiti to pitanje za iduću sezonu.
Prilika mladima
Vladavina Santiaga Solarija u klubu bila je kratkotrajna, ali je otišao s jednom ostavštinom, izgradio je napad oko Viniciusa, bio čovjek koji premjestio Marcela i čovjek koji je startao s Marcosom Llorenteom u velikoj utakmici Lige prvaka u gostima protiv Rome. Sva tri igrača s kojima se kockao Vinicius, Reguilon i Llorente se isplatilo i sva tri imaju svijetlu budućnost.
Ali sada nije jasno što će se dogoditi s tim igračima. Hoće li morati otići na posudbu ili čekati priliku s klupe, a to bi se Realu moglo obiti u glavu. U svakom slučaju, Zidane ima jako puno stvari koje treba riješiti i još biti aktivan u prijelaznom roku.