Liga prvaka

Atleticov trener Diego Simeone govorio je za medije nakon ispadanja iz Lige prvaka od Juventusa, a posebno je zanimljiv bio komentar o slavlju Cristiana Ronalda koji se uhvatio za međunožje aludirajući na potez Argentinca iz prvog meča.

"Sigurno je učinio isto što i ja na Wandi, razmišljajući o navijačima i pokazujući posebnost velikog kluba poput Juventusa", poručio je Simeone.
Reakcija popularnog Chola u trenutku slavlja nakon prvog gola Atletica u prvoj utakmici izazvala je puno kontroverzi, a tada je Simeone pojasnio kako je istu stvar napravio kao igrač Lazija protiv Bologne.
U međuvremenu se na društvenim mrežama pojavila i fotografija bh. reprezentativca Miralema Pjanića koji je na isti način slavio pogodak kao njegov portugalski saigrač.
Podsjetimo, malo je bilo onih koji su Juventusu uoči revanša protiv Atletica davali šanse za prolaz u četvrtfinale Lige prvaka budući da je Stara dama u prvom susretu u Madridu izgubila 2:0.
Ipak, ekipa iz Torina je napravila čudo i protiv najbolje defanzivne ekipe modernog nogometa postigla tri pogotka, a Ronaldo je odigrao još jednu utakmicu za pamćenje postigavši hat-trick za četvrtfinale.