U okviru grupe G Roma savladala CSKA

U okviru grupe G Roma je savladala CSKA iz Moskve rezultatom 3:0.

U uvodnim minutama meča Roma je bila dominantnija ekipa, no ipak prvu ozbiljniju priliku imali su gosti. U 4. minuti Dedor Čalov (Chalov) je nakon solo prodora, sjajno šutirao s ruba šesnaesterca, ali je golman “Vučice ” Lobin Olsen sjajno odbranio.

U 11. minuti ponovo je Olsen morao intervenirati nakon što je Nikola Vlašić okušao svoju sreću s ruba šestnaesterca. U 23. minuti De Rosi (Daniele De Rossi) je skočio u šesnaestercu nakon kornera i pucao glavom ispod prečke, ali je golman to sjajno odbranio. Roma je u vodstvo došla u 30. minuti meča kada je na asistenciju Pelegrinija (Lorenzo Pellegrini) mrežu moskovskog tima pogodio naš Edin Džeko.

Do odlaska na odmor “Dijamant” je postigao još jedan gol. On je u 43. minuti pokupio sjajnu loptu El Šaravija (El Shaarawy) i pospremio je u donji lijevi ugao gola CSKA i tako postavio rezultat prvog dijela 2:0.

I u nastavku je Roma bila bolja. U 48. minuti Florenci (Florenzi) je sjajno šutirao iz prve s ruba šesnaesterca, ali je lopta prošla malo pored lijeve stative. Na 3:0 u 50. minuti povisio je Under nakon što mu je Džeko fenomenalno glavom spustio centaršut.

Osam minuta kasnije, Ilzat Akhmetov je uputio snažan udarac sa ruba šestnaesterc, ali je Robin Olsen odličnom odbranom zaustavio loptu. U 73. minuti Under je lijepo nabacio iz kornera, loptu je dočekao Džeko, ali je lopta otišla lijevo pored gola.

Do kraja meča “Vučica” je u potpunosti kontrolirala meč i na kraju slavila zasluženu pobjedu.