Traži se još jedan igrač

Čini se kako je Ernesto Valverde složio momčad za sljedeću sezonu, uz još jednu želju.

Barcelona polako zatvara svoju transfer listu u rubrici ''dolasci''. S odlascima je druga priča jer tu se tek zahuktava tržnica na kojoj će se nuditi nekoliko igrača koji nisu neophodni za sljedeću sezonu, a zbog kupovina im je prijeko potreban novac.
Klub iz katalonske prijestolnice ovog je ljeta doveo trojicu mladih igrača. Prvi je iz Gremija stigao Arthur Melo, plemeniti 21-godišnji veznjak za kojeg se kunu da ima takozvani Barcin DNA. Potom je opet obavljen šoping u omiljenom im supermarketu u Sevilli.
Clement Lenglet ima tek 23 godina, a o njemu se puno pisalo prošle sezone te se čini kao jako dobra zamjena za stoperski par Pique – Umtiti. Sezona je duga i Lenglet će igrati, budite uvjereni u to.
Posljednji je stigao, također 21-godišnji Brazilac, Malcom kojeg su oteli iz naručja Vučice i za to se jučer i službeno ispričali. Radi se o sjajnom krilu ubojitog udarca koji će itekako puhati za vratom, prvenstveno Ousmaneu Dembeleu za poziciju desnog krila ili desnog veznog igrača.
Ernesto Valverde ciljano je kupovao odnosno slagao šoping listu. Na svakoj poziciji želi imati najmanje dva kvalitetna rješenja, uostalom kao i svi. Barca bi trebala igrati u 4-4-2 sustavu u kojem se polako nazire prvi sastav. Busquets i Rakitić drže sredinu, Coutinho i Dembele strane u veznom redu, Messi i Luis Suarez u napadu.
Ter Stegen – Sergi, Umtiti, Pique, Jordi Alba – Busquets, Rakitić, Coutinho, Dembele – Messi, Suarez
U obrani na poziciji desnog beka tu je još Semedo, na stoperskim pozicijama Lenglet, Vermaelen i Yerri Mina (netko od njih dvojice će biti prodan), a lijevo još i Digne.
U veznom redu nekoliko pozicija može odigrati i Sergi Roberto koji je jedan od onih igrača koje je karijera odvela na mjesto beka iako to prirodno nije. Tu su i Denis Suarez i Arthur koji mogu odigrati i na boku i u sredini, dok bi Aleix Vidal, Rafinha i Andre Gomes trebali biti prodani (ili barem netko od njih).
Malcom će kucati na vrata prve momčadi ili umjesto Dembelea (desno) ili umjesto Coutinha (lijevo). Njegov dolazak je prvenstveno poruka mladom Dembeleu, ali Brazilac može odigrati i u napadu ako bude potrebno. A tu je još kao zamjena za Suareza i Paco Alcacer.

Samo jedan igrač nema zamjenu

No ostala je jedna pozicija koja nema ''back up'', a to je ona posljednjeg igrača veznog reda. Sergio Busquets je godinama apsolutni vladar tog mjesta u momčadi, ali trenutno nema zamjene i sljedeća, možda i posljednja, meta ove sezone je upravo jedan igrač na toj poziciji.
Katalonski sportski dnevnici već neko vrijeme pišu o Adrienu Rabiotu. On je još uvijek prilično mlad, ima tek 23 godine, a na Camp Nouu ga vide kao moguću zamjenu za Busquetsa. PSG nije lak pregovarač, naročito jer su u zategnutim odnosima, no Francuzu ugovor ističe sljedećeg lipnja i u siječnju bi mogao potpisati bez odštete.
Valverde u svojoj viziji ima i veznjaka Valencije Danija Pareja te Stevena N'Zonzija iz Seville. Radi se o sigurno jeftinijim opcijama od Rabiota. Obojica su 29-godišnjaci i bili bi dobra rješenja, no to su samo želje Barcina trenera, a realnost je nešto drugo.