Nije sve isplativo

Real Madrid je u svojoj historiji imao jako dobrih kupovina i poslovanja, ali nažalost i loših, a evo neke od njih.

1. Julien Faubert
Igrač koji je došao na posudbu iz West Hama 2009. godine i upisao samo 2 nastupa za Kraljeve. Ovaj Francuz se nakon te sezone vratio ponovo u West Ham i tamo igrao još tri godine.
2. Emmanuel Adebayor
Igrač koji je iz Manchester Cityja došao na posudbu. U Cityju je te sezone odigrao 6 utakmica i postigao samo jedan gol, ali izgleda da je to bilo dovoljno da bi ga Real doveo na posudbu.
3. Nicolas Anelka
On je došao iz Arsenala u sezoni 1999/2000 za 23 miliona funti i odigrao samo 19 utakmica i postigao dva gola, a sljedeće sezone je već prodan PSG-u.
4. Walter Samuel
Došao je iz Rome u kojoj je odigrao 122 utakmice i postigao 9 golova, a Real ga je doveo za 20 miliona funti i zadržao također samo jednu sezonu i prodao ga. Upisao je 30 nastupa, a to je bila sezone 2004/05.
5. Pedro Leon
Igrač koji je došao tada kao veliki talenat, za tri godine odigrao je samo 6 utakmica. Vjerovatno zato jer nije mogao da zaigra pored Ronalda... Poslije je otišao u Getafe na pozajmicu gdje je upisao 42 nastupa i postigao 5 golova.
6. Thomas Gravesen
Nakon dominacije u Evertonu stigao je poziv velikog Reala, gdje je trebao da bude zamjena Claudiu Makeleleu te sezone. Upisao je 34 nastupa i postigao ejdan gol, a nakon toga prodan Celticu.
7. Antonio Cassano
On je poput Anelke, dominirao je u Romi u 118 nastupa postigao 39 golova, a zatim u Real Madridu za dvije godine upisao samo 19 nastupa i postigao dva gola, a zatim vraćen u Seriju A, u Sampdoriju gdje je postigao 25 golova u 74 odigrane utakmice.
8. Nuri Sahin
Mladi veznjak koji je dominirao u Borussiji Dortmund i bio jedan od glavnih igrača, došao je u Real Madrid gdje nije mogao da se izbori za mjesto i ubrzo je posuđen Liverpoolu.
9. Royston Drenthe
Za Real je odigrao 42 utakmice u tri sezone koliko je proveo u pomenutom klubu i postigao samo dva gola. Inače je došao iz Feyenoorda za 13 miliona funti, a tamo je odigrao 32 utakmice i nije postigao niti jedan gol.
10. Jonathan Woodgate
U Real Madrid je došao iz Newcastlea, odigrao ukupno 9 utakmica za 2 sezone, a na svom debiju je postigao autogol i dobio crveni karton.