I srpski snajperisti na balkonima oko stadiona

Ostala je samo još nedjelja dana koja nas odvaja od, u svim medijima najavljenog fudbalskog "historijskog meča 2" između Albanije i Srbije. Utakmica će biti održana na stadionu "Elbasan Arena" u Elbasanu.

Sem igrača i navijača na stadionu će biti prisutni i premijeri, Edi Rama, premijer Albanije i njegov srbijanski kolega, Aleksandar Vučić. Kako bi osiguranje bilo na nivou, angažovano je mnogo policajaca, vojska i snajperisti koji će biti brojniji nego sami navijači, prenosi portal "Presheve jone".

I srpski mediji su pisali da će Albanci biti prinuđeni da utakmicu visokog rizika, koja se igra 8. oktobra na stadionu u Elbasanu, obezbjede na najbolji mogući način.

Prema pisanju albanskih medija, Keni Skot, šef za bezbjednost u UEFA, već boravi u Tirani i domaćinima je predao poduži spisak obaveza.

Albanska policija je zasad potvrdila da će za utakmicu Albanija - Srbija biti angažovano pet snajperista koji će sa krovova okolnih zgrada pažljivo pratiti svaki pokret navijača. Neprestano će gradom kružiti i helikopteri.

Posebno je naglašeno da će svakom navijaču koji pokuša da na stadion unese zastavu ili majicu sa obilježjem "velike Albanije" biti spriječen ulazak. Takođe, UEFA nalaže da se provjere i svi kupci ulaznica, a oni sa kriminalnim dosijeima neće moći da prisustvuju utakmici.

Karta na "crno" za 2.000 eura

Prema podacima koji stižu iz albanskih medija, stadion za kvalifikacioni meč sa Srbijom je odavno rasprodat do posljednjeg mjesta. Ipak, ukoliko se neko odluči da kupi kartu kod tzv. tapkaroša, moraće da iskešira i do 2.000 eura. Za ovu utakmicu vlada veliko interesovanje Albanaca sa Kosova, Makedonije, Crne Gore, južnih dijelova Srbije, ali i iz dijaspore.