Isprovocirao ga dron...!!!

Srpski huligan, Ivan Bogdanov, vođa Zvezdinih navijača kaže da je utrčao na teren kako bi se dočepao zastave velike Albanije.

Navijač Crvene zvezde Ivan Bogdanov (34), za kojim su policija i tužilaštvo Srbije tragali zbog ulaska na teren poslije prekida utakmice Srbija - Albanija, predao se juče. Poslije saslušanja pušten je na slobodu.

"Bogdanov je došao u pratnji advokata Nemanja Govedarice. Na saslušanju je rekao da na teren nije utrčao u namjeri da izazove nerede, ili da se s nekim fizički obračunava, već da spusti zastavu velike Albanije koja je bila na dronu", kazao je izvor iz istrage za srpki list "Kurir".

Policija je, podsjetimo, nakon incidenta na meču odigranom 14. oktobra prošle godine pokušala da pronađe Bogdanova na adresi na kojoj je prijavljen. Kako tamo nije pronađen, protiv njega je pokrenut predistražni postupak i raspisana potraga.

"Sumnja se da je dan poslije incidenta pobjegao na Kosovo i da se tamo skrivao do prije nekoliko dana, kad je odlučio da se vrati i prijavi policiji", dodaje izvor lista.

Ivan Bogdanov je među prvima uletio na teren, što su zabilježile i kamere.

"Ukoliko mu se bude sudilo za nasilje na sportskoj priredbi, Bogdanovu prijeti do pet godina zatvora. Medutim, ukoliko tužilaštvo procjeni da je bio kolovođa, kazna će biti mnogo veća, od tri do 12 godina zatvora", kaže sagovornik lista "Kurir" i dodaje da bi, osim zatvorske kazne, u oba slučaja sud izrekao i kaznu zabrane prisustvovanja sportskim priredbama.