Iznenađujuće je izostavljen sa spiska

Samir Nasri razmatra mogućnost okončanja reprezentativne karijere nakon što nije dobio poziv u tim za svjetsko prvenstvo. Vezni igrač Manchester Cityja iznenađujuće je izostavljen sa spiska selektora Didiera Deschampsa od 23 igrača, a nije čak ni među sedam rezervi.

Nasri je zablistao u finišu sezone, a svojim golovima u finalu Capital One kupa protiv Sunderlanda i posljednjem kolu Premier lige protiv West Hama dao je veliki doprinos u osvajanju dvije titule Cityja.
- Teško je to prihvatiti. Sada mi treba malo vremena da razmislim o reprezentaciji, jer drugi put svjetsko prvenstvo prolazi bez mene -  kazao je 26-godišnji Nasri, koji je također bio izostavljen sa spiska tadašnjeg selektora Raymonda Domenecha za nastup na SP-u 2010.
- Pitajte ostale igrače da li su zadovoljni da budu na klupi i niko van neće reći 'da'. Tokom odmora ću razmisliti o reprezentaciji, jer propuštanje svjetskog prvenstva je teško za svakog igrača - kazao je Nasri za Sky Sports News.
Dok je izostavljanje Nasrija sa spiska za sviju bilo iznenađenje, sam igrač je rekao: "Priznajem, znao sam ranije".
- Nekada jednostavno imate osjećaj, kada nazovete menadžera a on ne želi da razgovara s vama. Tada znate da ne idete na SP. To je bio šok, ali sam psihički bio spreman na to. Poštujem njegovu odluku. Želim sreću francuskoj reprezentaciji - dodao je.
Deschamps je svoju odluku pokušao obrazložiti navodima da Nasri nije idealan timski igrač.
- Samir je važan igrač za Manchester City, ali nije igrao tako dobro za Francusku. On je starter u Cityju što nije slučaj u reprezentaciji i jasno je poručio da nije sretan ako je zamjena - rekao je Deschamps.