Mogu i bez Ronalda

Nogometaši Real Madrida uspješno su prošli teško gostovanje kod Real Sociedada i vratili se na identičan zaostatak kakav su imali za Atleticom i Barcelonom i uoči 32. kola...

Bez Cristiana Ronalda koji se oporavlja od lakše povrede, Madriđani su u San Sebastianu slavili s 4-0, pa šest kola prije kraja natjecanja u Primeri i dalje imaju tri boda manje od Atletica i dva od Barcelone.
Real Madrid je pomalo sretno zabio prva dva gola na Anoeti iako se ne može reći da i dotad nije bio bolji. Povela je Ancelottijeva ekipa u posljednjoj minuti prvog poluvremena. Karim Benzema je pucao iskosa s lijeve strane, a domaći je vratar Claudio Bravo odbio loptu točno na nogu Asiera Illarramendija koji se tako upisao u strijelce protiv kluba u kojem je počeo karijeru i iz kojeg je prošlo ljeto došao na Santiago Bernabeu.
U nastavku su okvir domaćeg gola pogađali Sergio Ramos i Benzema, a onda je u 66. minuti ogromnu pogrešku napravio golman Baska i priči je bio kraj. Bravo je pogriješio pri ispucavanju lopte, poslavši je točno u noge Garethu Baleu koji nije oklijevao. Opalio je s 30-ak metara i pogodio nebranjenu mrežu za 2-0. Na 3-0 je povećao Pepe u 85. minuti. Nakon nabacivanja iz kornera Ramos je glavom spustio loptu portugalskom braniču kojem nije bilo teško zabiti iz blizine. Konačnih je 4-0 tri minute kasnije postavio Alvaro Morata na asistenciju Angela di Marije.
Primera, 32. kolo:
Real Sociedad - Real Madrid 0-4 (Illarramendi 45, Bale 66, Pepe 85, Morata 88)
Barcelona - Betis 2-1 (Messi 14-11m, 86, Figueras 67-ag / Castro 69)
Atletico Madrid - Villarreal 1-0 (Raul Garcia 14)