Neispunjena obećanja

Nakon višesedmične šutnje, oglasio se i urugvajski napadač, koji apelira na Liverpool da ga pusti da ide i ostvari svoj san igranjem u Ligi prvaka.

Nakon sezone u kojoj je imao brojnih problema s protivničkim igračima, klubovima, ali i nesportskim ponašanjem, te medijima, posljednjih sedmica se uvelike govori o tome da će napustiti klub.
Za njegove usluge interesirao se Real Madrid, ali i Arsenal koji i dalje ne odustaje od transfera Urugvajca. Luis je dosad šutio, sinoć je izašao pred medije i otvorio svoju dušu.
Urugvajac tvrdi da je Liverpool prekršio dogovor i obećanje dano prošle sezone, te apelira na svoj klub da ga pusti da ide.
"Prošle godine sam imao priliku da se preselim u veliki europski klub (vjeruje se da je u pitanju Juventus), ali sam ostao pod obećanjem da ću, u slučaju da ostanemo bez mjesta u Ligi prvaka, dobiti dozvolu da idem."
"Prošle sezone sam dao apsolutno svoj maksimum, ali to nije bilo dovoljno za plasman u top 4 i sada sve što želim je da Liverpool ispoštuje dogovor.", rekao je Suarez.
Dobro je poznato da je Liverpool tokom ljeta već odbio dvije ponude Arsenala, jedna od tih ponuda bila je vrijedna 40 miliona i 1 funta, koliko je dovoljno da se aktivira otkupna klauzula i započnu pregovori s Urugvajca.