Mourinho i Ronaldo pocrvenili

Atletico iz Madrida osvojio je španski Kup kralja nakon pobjede nad ljutim gradskim rivalom Realom rezultatom 2:1. Pobjednik je odlučen nakon produžetaka, a u regularnih 90 minuta rezultat je glasio 1:1.

Iako su bili favoriti da osvoje jedinu preostalu titulu u sezoni, kraljevi su potučeni do koljena. 
Osim što su dozvolili Atleticu da se vrati iz zaostatka od 0:1, pocrvenili su Ronaldo i Jose Mourinho. 
Real je poveo u 15. minuti preko koga drugog do Ronalda. Ozil je iz kornera ubacio loptu, a Portugalac bio najviši u skoku sa desetak metara savladao Courtoisa za 1:0. 
Vodstvo su kraljevi zadržali dvadesetak minuta kada je na asistenciju Falcaa izjednačio Costa pogotkom u donji lijevi ugao Lopezovog gola. 
Bio je to rezultat prvog poluvremena, a u drugom je najbolju priliku za pobjedu imao Real kada je Ronaldo iz slobodnog udarca pogodio stativu. 
U regularnih 90 minuta više pogodaka nije bilo pa se otišlo u produžetke, a treba spomenuti da je u 75. minuti isključen Jose Mourinho. Naime, kada je Khedira napravio prekršaj nad Gabijem, trener Reala žestoko je protestovao kod sudije, čak je ušao u teren da mu objasni što misli o njegovim odlukama, da bi mu ovaj pokazao put prema tribinama. 
Na pogodak u produžetku čekalo se devet minuta, a postigao ga je Atletico. Miranda je u 99. minuti odlično glavom reagirao na ubačaj Kokea i pogodio za erupciju oduševljanja crbeno-bijelog dijela tribina Santiago Bernabeu stadiona. 
U 108. minuti veliku priliku za izjednačenje propustio je Ozil čiji je udarac sjajnom paradom skinuo Courtois. 
Sve što je do kraja Real uspio bio je crveni karton kojeg je zaradio Ronaldo - prvo je Gabi pokosio Portugalca, a prilikom pada CR7 namjerno je zakačio protivnika kopačkom u glavu zbog čega ga je sudija bez razmišljanja isključio iz igre.