Jurgena Kloppa za trenera

U skladu sa pričama o transferima koje su se nalazile u medijima, navijači Barcelone su već izglasali kako bi trebalo da njihov tim izgleda naredne sezone.

Čak osam fudbalera koji su sada tu 'zaslužuje' da bude u prvih 11, a željena pojačanja su Samir Handanović, Mats Hummels i Neymar. Naravo, sve kreće od trenera. Tito Vilanova je izgubio povjerenje navijača, koji bi na njegovom mjestu najprije da vide, ni manje ni više, nego Jurgena Kloppa.
Klopp bi sa sobom trebalo da povede Hummelsa, jer kapiten Puyol ima već 35 godina i često je povrijeđen, a Bartra nije dorastao zadatku. Također, Mascherano kao lažni štoper nije opcija koja obećava i koja daje rezultate, prenose sportske.
Victor Valdes neće da produži ugovor s klubom, nedavno je odbio da nosi i kapitenski traku, navijači biraju Samira Handanovića kao njegovog nasljednika. I na kraju, onaj o čijem se dolasku najviše priča posljednjih godinu dana - Neymar. Iako je Brazilac više puta govorio da neće u Evropu prije Mundijala 2014. godine u domovini, Barsini fanovi bi da ga vide u timu već sljedeće sezone. To znači da Villa, Tello i Alexis Sanchez nisu opravdali očekivanja.