ODUZMI, VRATI, ODUZMI...

Nezapamćena situacija u engleskoj Premier ligi s oduzimanjem bodova Evertonu se nastavlja, a postoji ozbiljna mogućnost da se ništa neće znati čak ni kada se završi sezona na terenu.

Ono što se Evertonu dešava ove sezone zaista se ne pamti u elitnom svjetskom nogometu. Premier liga je prvo oduzela Evertonu 10 bodova zbog finansijskog fair-playa, a onda mu je vratila četiri boda nakon žalbe.

Ranije ovog mjeseca oduzeta su im nova dva boda zbog kršenja pravila o profitu i održivosti u sezoni 2022/2023., a sada se Everton žalio i na ovu, treću po redu odluku o oduzimanju bodova ove sezone.

Klub je danas uložio žalbu, a o njoj će se razmatrati do 24. maja ove godine. To je pet dana nakon što se završi sezona u Premier ligi, a to znači da postoji ozbiljna mogućnost da se ne zna ko će u niži rang i nakon što sezona na terenu završi.

Everton ima samo dva boda iznad zone ispadanja i da mu nisu vratili četiri boda prije mjesec dana, danas bi bili izuzetno ugroženi. I pored toga, s nova dva oduzeta boda nalaze se na pragu zone ispadanja i upravo će žalbeni postupak odigrati ključnu ulogu u svemu.

Karamele večeras igraju svoj meč 33. kola Premier lige, a predstoji im teško gostovanje Chelseaju na Stamford Bridgeu.