PREMIERSHIP

Nogometaši Crystal Palacea pobijedili su na Anfieldu u 33. kolu Premiershipa ekipu Liverpoola rezultatom 1:0 te su tako Redsima zadali težak udarac u nastojanjima da osvoje titulu prvaka Engleske.

Utakmica je krenula užasno po Liverpool budući da su gosti poveli već u 14. minuti susreta golom Ezea iz blizine. Samo četiri minute kasnije Mateta je mogao udvostručiti vodstvo, ali je bio izblokiran u posljednji tren.

Liverpool je prvi put opasnije zaprijetio u 27. minuti kada je Endo pogodio prečku, a dvije minute kasnije Henderson je odbranio pokušaj Diaza. Henderson je i u 35. minuti bio na visini zadatka nakon udarca Salaha, a u posljednjoj minuti prvog poluvremena Mateta je ponovo mogao zagorčati život Redsima, ali je lopta otišla pored gola.
  Liverpool je u nastavku utakmice bacio sve karte u napad, a golman Henderson je briljirao pa je tako sjajno odbranio udarac Nuneza u 56. minuti. Van Dijk je u 70. bio neprecizan, baš kao i Jota tri minute kasnije.

Palace je u drugom poluvremenu zaprijetio u narednom napadu kada je Alisson odbranio udarac Matete, a jednu od posljednjih prilika Liverpiil je propustio kada je Jones šutirao pored gola. Jednostavno Redsi nisu mogli do gola pa je ostalo 1:0 za Palace.

Liverpool je ostao na trećem mjestu Premirshipa, dok je Crystal Palace sada na 14. poziciji. U narednom kolu Liverpool gostuje Fulhamu, dok će Palacedočekati West Ham.

Rezultat i strijelac:

Liverpool - Crystal Palace 0:1 (Eze 14')