Sjajni Pedro Neto

Španskom stručnjaku i jednom od najboljih trenera ikada, Pepu Guardioli, većinom su se ispunjavale želje u svakom klubu kojeg je trenirao.

Činjenica jeste da je Guardiola zahvaljujući fantastičnom poslu i predanom radu od Manchester Cityja napravio najmoćniji tim svijeta, dok je vrhunac stigao prošle sezone kada su osvojili i Ligu prvaka.

Sada Pep sa Cityjem ponovo igra četvrtfinale najelitnijeg klupskog takmičenja i protiv Reala, a baš nakon utakmice u Madridu koja je okončana remijem (3:3), Španac je dogovorio veliko ljetno pojačanje.

Mediji iz Engleske javljaju da će zvijezda Wolverhamptona, sjajni Pedro Neto, definitivno pojačati redove aktuelnog evropskog prvaka u ljetnom prijelaznom roku.

Neto pruža izuzetne partije u dresu popularnih ‘Vukova’, što naravno nikako nije moglo promaći ljudima na Etihadu. Međutim, City je toliko “zagrizao” da su spremni aktivirati i otkupnu klauzulu od 70 miliona eura.

Jasno je da Guardiola iz sezone u sezonu dodaje jednog po jednog igrača svjetske klase, te na taj način nadograđuje već premoćnu momčad. Naredni nogometaš koji će zaigrati u plavom dresu je očigledno brzonogi Portugalac, piše Sport AM.