LIDER U SVLAČIONICI

Portugalski nogometaš Joao Cancelo odrekao se dva miliona eura, a sve kako bi ispunio snove i postao igrač voljene Barcelone.

Cancelov agent Jorge Mendes trenutno radi na trajnom dogovoru između Barcelone i Manchester Cityja oko prelaska portugalskog beka na Camp Nou i nakon što mu istekne jednogodišnja posudba.

U međuvremenu su na vidjelo izašli podaci o njegovom prelasku u Barcelonu. Naime, Cancelo je posljednjeg dana prijelaznog roka pokazao koliko voli katalonski klub i da je spreman učiniti sve kako bi zaigrao u Barceloni.

Španski velikan je posljednjeg dana prijelaznog roka imao prostora da dovede samo jednog nogometaša, Joaa Cancela ili Joaa Felixa. Nisu u klubu uspjeli osloboditi novac kako bi pokrili "finansijski fair-play" pa je u posljednji čas Cancelo istupio i napravio potez kojeg će u Barceloni zauvijek cijeniti.

Naime, Cancelo se u posljednjem trenutku prijelaznog roka odlučio odreći dva miliona eura i ispuniti san da zaigra za Barcu. Novca se odrekao bez garancije da će ga Barcelona na kraju i trajno potpisati.

U međuvremenu, Portugalac se nametnuo u pravog lidera u svlačionici Barcelone i njegov agent Mendes učinit će sve da on ostane na Camp Nouu i nakon predstojećeg ljeta.