DA LI JE PAMETNO?

Legendarni nogometaš Sergio Aguero vratit će se iz penzije kako bi zaigrao na "The Soccer Tournamentu", turniru vrijednom milion dolara u kojem pobjednička ekipa "nosi" sve.

Aguero je zbog srčanih problema morao 2021. godine prekinuti sjajnu karijeru, ali je to sve odlučio zanemariti i prijavio je ekipu na vrlo interesantan turnir koji će se održati tokom ljeta u Sjedinjenim Američkim Državama.

Riječ je o turniru koji će se igrati "7 na 7" i u kojem će učestvovati nekoliko profesionalnih ekipa, uključujući i timove koje su brojne zvijezde svjetskog nogometa prijavile.

Tako su se prijavile ekipe Borussije Dortmund, Wrexhama, Coma, ekipa Marija Balotellija, ekipa Nanija, ekipa u kojoj će biti Tom Huddleston, Stephen Ireland, Ravel Morrison, Oumar Niasse i Danny Simpson te brojne druge.

"Presretni smo što možemo poželjeti dobrodošlicu Agueru i njegovom timu na ovogodišnjem turniru. Ne samo da je jedan od najboljih nogometaša svih vremena, već je jedan od najžešćih konkurenata koji dolaze. Tu je zbog zabave i takmičenja, a to je upravo naš turnir", rekao je direktor i osnivač turnira Jon Mugar.

Takmičenje će se održati u gradu Cary u Sjevernoj Karolini od 5. do 10. juna, a pobjednička ekipa osvaja milion dolara.

Slavi argentinski napadač prekinuo je karijeru u 32. godini nakon što su mu doktori zbog problema s radom srca zabranili igranje nogometa. Prethodno se proslavio u Manchester Cityju postavivši klupski rekord s 260 golova te je osvojio impresivnih pet titula u Premier ligi.