UTAKMICA U 17:30 SATI

Završni čin borbe za prvaka Engleske u nogometu počinje danas. Manchester City će dočekati Arsenal, a ovaj susret bi mogao i biti odlučujući kada je borba za titulu u pitanju.

U borbi za titulu prvaka Engleske ostale su tri ekipe - Arsenal (64), Liverpool (64) i Manchester City (63), a ovo će biti posljednji međusobni duel te tri ekipe do kraja sezone.

U prošlom kolu City je remizirao s Liverpoolom na Anfieldu (1:1) i propustio šansu stići na vrh tabele, a danas, čini se, nema pravo na kiks.

Naime, Arsenalu bi pobjeda u duelu na Etihadu otvorila širom put do titule s obzirom da su im najteži dueli do kraja sezone nominalno oni protiv Tottenhama i Manchester Uniteda.

City do kraja sezone ima najlakši raspored, no i sa svim pobjedama, uključujući i današnju, ovisio bi o rezultatima Liverpoola koji jedine realne šanse za kiks ima protiv Uniteda i Aston Ville.

Pep Guariola i Mikel Arteta imaju dosta glavobolja pred današnji okršaj s obzirom na veliki broj povrijeđenih i rovitih igrača.

Sigurno je da nećemo gledati tri defanzivca na tereu - za City neće igrati Kyle Walker i John Stones, a za Arsenal Jurrien Timber. Upitni su nastupi Kevina De Buynea za domaći, te Bukaya Sake, Gabriela Martinellija i Gabriela Maghalaesa za gostujući tim.

Utakmica Manchester City - Arsenal igra se danas na Etihadu s početkom u 17:30 sati uz direktan televizijski prijenos na Arena Sportu.

Tabela:

 
Standings provided by Sofascore