SLIJEDI LI MU NAGRADA?

Napadač iz Obale Slonovače Gnohere Krizo jedan je od glavnih kandidata za autora gola godine nakon što je postigao spektakularan pogodak.

Krizo je postigao potpuno nevjerovatan pogodak u drugom rangu indijskog nogometa i činjenica da je pogodak postignut u tako niskom rangu svjetskog nogometa, a da je obišao svijet, govori o kakvoj se majstoriji radi.

Nogometaš Real Kashmira je postigao gol protiv Churchill Brothersa, a zanimljivost ovog pogotka je da lopta nije dotaknula teren tokom cijele akcije, otkako je golman ispucao u igru.

Golman je izveo gol-aut, a onda je nekoliko nogometaša obje ekipe odigralo glavom, prije nego što je pala Krizu na koljeno. Napadač iz Obale Slonovače tada je prikazao sjajnu vještinu, žonglirao dvaput, a onda iz okreta postigao nevjerovatan volej s više od 35 metara udaljenosti.

Nema dileme da će ovaj gol ući u konkurenciju za Puškašovu nagradu koja se tradicionalno dodjeljuje za najljepši gol godine.

Krizo nam je pokazao da posjeduje sjajnu vještinu i razoran šut, bez obzira što nije napravio bogatu karijeru. U Evropi se samo okušao u dresu bjeloruskog Slutska i moldavskog Saxana. Od 2018. igra u Indiji, promijenio je nekoliko klubova, ali je najduže član Real Kashmira.