RAZOČARAO FANOVE

Ekipa američkog Inter Miamija u Aziji se sprema za početak nove sezone u MLS-u, a glavna zvijezda ovog tima Lionel Messi otvoreno je priznao da mu je dosta ove turneje i da želi kući.

Inter je prvo odigrao dvije utakmice u Saudijskoj Arabiji, gdje su poraženi od Al-Hilala s 4:3 i od Al-Nassra 6:0, potom je ekipa putovala u Hong Kong, gdje je pobijedio All-Star ekipu ove zemlje sa 4:1, a sada su stigli u Japan.

Messi je zbog navodne povrede čak i propustio duel u Hong Kongu, što je razljutilo tamošnje fanove koji su za meč plaćali ulaznice od 120 do 550 eura, a na kraju nisu vidjeli najveću zvijezdu.

U Japanu Inter čeka duel s Vissel Kobeom, a Messi je prije utakmice javno govorio kako mu je dosta azijske turneje i da želi da ide kući.

"Malo sam umoran od cijele ove turneje, samo želim odigrati da se vratim kući kada odigramo i tu posljednju utakmicu", rekao je na konferenciji za novinare argentinski nogometaš.

Objasnio je i da je meč u Hong Kongu propustio zbog boli koju je osjetio u aduktoru.

"Osjetio sam nelagodu i morao sam propustiti taj meč. Izašao sam na trening dan ranije samo zbog brojnih navijača koji su tu došli i dječaka koji su me željeli vidjeti", poručio je Messi.

Prije početka sezone u MLS-u će Inter Miami igrati i jedan prijateljski meč na Floridi protiv Argentinskog Newells Old Boysa 16. februara, a prvo kolo nove kampanje na rasporedu je 22. februara. Tada će Inter ugostiti Real Salt Lake.