OPTUŽBE NAKON DERBIJA

Nogometaši Real Madrida remizirali su s Atleticom u gradskom derbiju rezultatom 1:1, a domaći tim razbjesnio je sudija Jose Maria Sanchez Martinez.

Real je imao vodstvo više od sat vremena igre, ali je onda u 93. minuti golom Marcosa Llorentea ostao bez važna dva boda tako da u narednom kolu u direktnom okršaju Girona može preuzeti čelo tabele La Lige u slučaju pobjede nad Realom.

U Kraljevskom klubu potpuno su ogorčeni suđenjem na ovoj utakmici. Smatraju da ih je jedan od najpouzdanijih španskih arbitara Jose Maria Sanchez Martinez oštetio za čak tri jedanaesterca.

Stoga, reakcija direktno iz kluba obišla je svijet. Real Madrid TV, zvanična TV prezentacija kluba, u tradicionalnom javljanju nakon utakmice pokazala je pravo ogorčenje suđenjem.

"Ovaj čovjek koji je danas nosio zviždaljku. Ima li savjesti da može zaspati večeras?", navode na Real Madrid TV uz objašnjenje zbog čega je sudija Martinez trebao dosuditi tri penala za domaći klub.

Najočigledniju situaciju za penal i rušenje Lucasa Vazqueza pogledajte ovdje.

Dodali su i da je Atletico Madrid klub kojeg najviše sudije favoriziraju u španskoj La Ligi te da mladi Jude Bellingham, nad kojim su bile dvije sporne situacije za dosuđivanje penala, tek sada shvata "kako stvari stoje u španskom nogometu".