Tokom prethodnog vikenda širom Engleske igrane su utakmice FA Cupa, a bizarnu scenu imali su priliku vidjeti navijači u Ipswichu gdje je jedan gostujući fan pao s velike visine tokom slavlja gola.

Šestoligaški amaterski klub Maidstone United priredio je najveću senzaciju cijele sezone izbacivši Ipswich United, koji se bori za ulazak u Premier ligu. Ipswich je za 98 pozicija bolje rangiran od Maidstonea, ukoliko računamo tabele svih engleskih liga.

Igrači Maidstonea burno su proslavili golove i pobjedu sa svojim navijačima koji su stigli na gostovanje, a tom prilikom zabilježena je scena koja je obišla Englesku.
  Naime, jedan pijani navijač Maidstonea skotrljao se preko krova i pao s velike visine na donji sektor tribine gdje su bili domaći navijači. Njegov pad ublažila je navijačica kojoj je fan Maidstonea pao "s neba" i zadao joj žestoke udarce.

"Snažno me udario u glavu i po leđima. Imam skoliozu, Bog zna kako ću se sutra osjećati. Moja prva reakcija bila je ljutnja, a zatim šok. Upravo si pao na mene, koji k.... se desio? Bio je potpuno pijan i nije mogao ustati dok redari nisu doletjeli i izbacili ga", rekla je dugogodišnja navijačica Ipswicha koja je ni kriva ni dužna nastradala na utakmici.
  U pitanju je 51-godišnja Jo Peters, koja je primila pomoć odmah na stadionu. Ističe da je dobila vrtoglavicu, mučninu i ostala bez daha.

"Tražila sam odmah razgovor s upravom stadiona i odveli su nas kod direktora. Nisu me ponudili pićem ili šoljicom čaja te su poručili da se nesreće dešavaju. To nije njihova krivica. Osjećam se iznevjerenom od svog kluba. Dolazim na utakmice 10 godina i volim ga, ali jednostavno su me prevarili", dodala je furiozna navijačica britanskim medijima.


51-godišnja Jo, koja je ublažila pad pijanog navijača

Jo je poručila i kako su navijači Maidstonea bili neprijateljski nastrojeni tokom cijele utakmice te da nešto slično nikada nije vidjela, a da su zakazali i redari te policija.