Iza Mohameda Salaha je vrlo uzbudljiv meč za Liverpool protiv Newcastlea (4:2) jer se tokom cijele utakmice sve svodilo na ono što će on uraditi, a duel je kompletirao u različitim kopačkama od onih u kojima je počeo igrati.

Salah je u prvom poluvremenu utakmice promašio jedanaesterac za vodstvo Liverpoola. Na poluvremenu je promijenio kopačke, a u nastavku postigao dva gola i asistirao za novu pobjedu Redsa.

Tako se Egipćanin na najbolji mogući način oprostio od navijača Liverpoola na neko vrijeme jer mu slijedi Afrički kup nacija s reprezentacijom i neće ga biti najmanje mjesec i po.
  No, kako su fanovi primijetili da je Salah u drugom poluvremenu istrčao u drugim kopačkama, tako ga je i stručni komentator i bivša legenda Liverpoola Jamie Carragher upitao o ovom neobičnom potezu.

"Da, jesam. U onim drugim sam trenirao jučer. Nisam praznovjeran jer imam mnogo kopački, ali osjetim da bi mi se to 'igralo' s glavom. Idi van i promijeni kopačke. Zamijenio sam ih kako bih smirio misli i fokusirao se na igru. Da sam ušao u drugo poluvrijeme s istim kopačkama, mislio bih kako nisam zabio gol u njima", rekao je Salah nakon utakmice.

Liverpool je nakon 20. kola ostao usamljen na čelu tabele Premier lige, ali je gužva u vrhu nevjerovatna i šest timova je unutar šest bodova s visokim ciljevima do kraja sezone.