ODIGRANA ČETIRI DUELA

U tradicionalnom terminu od 16 sati u engleskoj Premier ligi odigrana su četiri duela, a historiju je ispisala Rebecca Welch koja je postala prva sutkinja koja sudi najjaču ligu svijeta.

Rebecca Welch (40) dobila je priliku da dijeli pravdu na utakmici Fulhama i Burnleya. Dama iz gradića Washington na sjeveru Engleske sudila je već u muškom nogometu, ali nikada u najelitnijem rangu engleskog nogometa.

Danas je sudila meč Fulhama i Burnleya, a na kraju su gosti priredili veliko iznenađenje slavivši rezultatom 2:0. Rebecca je svoj dio posla odradila na odličan način, kontrolisala je utakmicu autoritativno i zbog toga dobija pohvale sa svih strana.

Iznenađenja se tu nisu završila. Šokantan poraz doživio je Newcastle na gostovanju kod po mnogih najslabijeg tima lige Lutona i ekipe s najmanjim budžetom u ovom takmičenju.

Luton je slavio rezultatom 1:0, a jedini gol postigao je Andros Townsend u 25. minuti susreta.

Derbi u ovom terminu odigrali su Tottenham i Everton, a završen je pobjedom domaćina rezultatom 2:1.

Bio je to sjajan meč u kojem smo mogli vidjeti znatno više pogodaka nego što je na kraju upisano. Spursi su imali dva gola prednosti na poluvremenu pošto su pogađali Richarlison i Heung-Min Son.

U nastavku je Andre Gomes uspio samo ublažiti poraz Evertona. Gosti su pogodili dva okvira gola, poništen im je pogodak zbog VAR-a i na kraju se Tottenham nekako uspio spasiti i upisati tri boda.

Sjajan susret odigrali su Nottingham Forest i Bournemouth, a završen je pobjedom gostiju rezultatom 3:2. Gosti su skoro cijeli meč odigrali s igračem više i slavili zahvaljujući hat-tricku ove sezone nevjerovatnog Dominica Solankea.

Rezultati:

Fulham - Burnley 0:2
Luton - Newcastle 1:0
Nottingham Forest - Bournemouth 2:3
Tottenham - Everton 2:1

Tabela:

 
Standings provided by Sofascore