ODRŽAN HITAN SASTANAK

Trener Milana Stefano Pioli "preživio" je današnji sastanak s rukovodstvom kluba i ostaje na klupi Rossonera, no dobio je ultimatum.

Piolijev Milan sinoć je izborio samo bod protiv fenjeraša na tabeli, ekipe Salernitane i to na način da je tim izbjegao poraz golom u sudijskoj nadoknadi.

Odmah jutros sazvan je sastanak u Milanellu na kojem su prisustvovali članovi rukovodstva kluba i sam Pioli. Raspravljalo se o mogućoj smjeni dugogodišnjeg trenera koji je Milan prvo vratio u Ligu prvaka, a onda i osvojio titulu 2022. godine nakon 11 godina čekanja.

No, ekipa ne igra dobro u posljednje vrijeme, ispala je iz Lige prvaka u grupi, što ne može nikoga zadovoljiti u klubu i rezultati u Seriji A nisu dovoljno dobri.

Očekivalo se da će rukovodstvo smijeniti iskusnog Italijana, ali je dobio još jednu šansu. Više različitih izvora iz Italije tvrdi da će Pioli dobiti otkaz u Milanu ukoliko Rossoneri izgube sljedeću utakmicu u Seriji A protiv Sassuola 30. decembra.

Iako je većina navijača Milana u ovim trenucima protiv Piolija, postoje i oni koji smatraju da nije on glavni krivac za loše rezultate već medicinski tim jer je sedmostruki prvak Italije već ove sezone imao 30 pojedinačnih povreda i trener nije imao na raspolaganju nikada kompletan tim.