KRAJ ZA TEN HAGA?

Nogometaši Manchester Uniteda doživjeli su novu katastrofu, pošto ih je West Ham savladao rezultatom 2:0 na Olimpijskom stadionu u Londonu.

Manchester United u posljednje četiri utakmice ima samo jedan bod uz tri poraza te je ispao iz Evrope završivši na posljednjem mjestu u Ligi prvaka, što je samo po sebi katastrofa.

United je danas gostovao West Hamu u nadi da će se preokrenuti momentum i možda cijela sezona, ali je ekipa doživjela novi neuspjeh.

Tokom cijele utakmice vodila se velika bitka na sredini terena. Gosti s Old Trafforda bili su nešto agilniji i opasniji u prvom poluvremenu, ali je bez golova završen prvi dio igre.

Veći dio nastavka prošao je u istom tonu, a kada se činilo da će utakmica završiti podjelom bodova. No, Čekićari su furioznom igrom u završnici došli do sva tri boda.

U 72. minuti Jarrod Bowen nastavlja sa sjajnom formom i postiže novi gol. Ovoga puta imao je dosta sreće jer ga je lopta pogodila i završila u mreži gostiju.

Samo šest minuta kasnije Mohammed Kudus postiže već deveti gol u dresu West Hama za konačnih 2:0. Kudus briljira otkako je ljetos stigao iz Ajaxa i odmah se nametnuo u veliko pojačanje.

Nakon ove utakmice, Manchester United je tek na osmom mjestu i ne bi bilo čudno da Erik ten Hag uskoro ostane bez posla na klupi Crvenih đavola. West Ham je skočio na šesto mjesto.

Rezultat i strijelci:

West Ham - Manchester United 2:0 (Bowen 72', Kudus 78')

Tabela:

 
Standings provided by Sofascore