PREMIERSHIP

Nogometaši Newcastlea su sinoć u derbiju 14. kola engleskog Premiershipa rezultatom 1:0 na domaćem terenu St. James Parka savladali Manchester United.

Od samog početka je Newcastle imao inicijativu na terenu, ali prvi je prijetio United preko Alejandra Garnacha, čiji šut u 11. minuti zaustavlja golman Nick Pope.

Šest minuta poslije Miguel Almiron se našao u situaciji jedan na jedan s Andreom Onanom pred golom Uniteda, ali Onana je izašao pobjednik iz tog duela.

Nedugo nakon toga je u šansi i Alexander Isak, ali izblokiran je šut napadača Newcastlea, da bi u 39. minuti iz slobodnjaka Kieran Trippier pogodio prečku gola Crvenih đavola.

Dominaciju je Newcastle krunisao u 55. minuti kada je poveo s 1:0 preko Anthonyja Gordona. Luke Shaw je pogriješio, nakon toga Bruno Guimaraes proigrava Almirona na desnoj strani, a Paragvajac divnom loptom pronalazi Gordona koji pogađa za vodstvo Svraka.

Do kraja nije bilo promjene rezultata iako je Harry Maguire u 90. minuti zatresao mrežu. Međutim, njegov gol je poništen zbog ofsajda.

Ranije danas je Arsenal sa 2:1 na Emiratesu savladao Wolvese i osigurao ostanak na prvom mjestu i nakon ovog kola, neovisno o rezultatu sutrašnjeg duela Manchester Cityja i Tottenhama.

Rezultati:

Newcastle - Mancheter United 1:0 (Gordon 55')

Arsenal - Wolves 2:1 (Saka 6', Odegaard 13' / Cunha 86')

Brentford - Luton 3:1 (Maupay 49', Mee 56', Baptiste 81' / Brown 76')

Burnley - Sheffield United 5:0 (Rodriguez 1', Bruun Larsen 29', Amdouni 73', Koleosho 75', Brownhill 80')

Nottingham Forest - Everton 0:1 (McNeil 67')

Tabela:

 
Standings provided by Sofascore