PORAZ ZA PORAZOM

Nogometna reprezentacija Njemačke završila je svoju turbulentnu godinu zasluženim porazom od Austrije, a nakon blamaže u Beču nema ni traga euforiji.

"U utorak navečer na stadionu Ernst Happel u Beču mogla se vidjeti ekipa koju su sjajno bodrili njihovi navijači. Koju je pratio jasan stil igre i u kojoj su se mogli prepoznati mehanizmi. S druge strane, bila je Njemačka. Bez emocije i ideje. Upomoć, naša reprezentacija je sramota", piše novinar njemačkog Sky Sporta Florian Plettenberg.

Dodao je kako je posljednji ovogodišnji test samo simbol katastrofalne godine njemačke reprezentacije, a osvrnuo se i na selektora Juliana Nagelsmanna.

"Žao mi ga je! Jer sada je jasno da se DFB prekasno razišao s Hansijem Flickom. Nagelsmann je imao premalo vremena da u samo nekoliko mjeseci prije Evropskog prvenstva svoju ideju prenese na ovu ekipu. Jer ova ekipa nije ekipa, nedostaje joj duha. Nedostaje joj sve da nam donese radost na Euru. Ima sve preduslove za težak podbačaj na Evropskom prvenstvu i to u svojoj zemlji", napisao je Plettenberg.

Također je naveo kako je Njemačka trenutno sastavljena od precijenjenih zvijezdi koja slabo funkcionišu kao kolektiv.

"Dijelom se sastoji od igrača koji djeluju potpuno bezvoljno, precijenjeno i opterećeno. Ova ekipa definitivno nije uspjela stvoriti osjećaj optimizma, ovo je zabrinjavajuće. Trenutno se sramoti čitava nogometna Njemačka. Ova reprezentacija može biti sretna što su izabrani za domaćina Evropskog prvenstva i što 16 od 24 reprezentacije na Evropskom prvenstvu može izboriti plasman u nokaut rundu", poručio je na kraju teksta.