OČAJNIČKI POKUŠAJI

Nogometni savez Kolumbije objavio je na društvenim mrežama javnu molbu za oranizovanu bandu koja je izvršila otmicu Luisa Manuela Diaza, oca nogometaša Liverpoola Luisa Diaza.

Dva dana se ne smiruje haos u Kolumbiji nakon otmice roditelja Luisa Diaza, nogometaša Liverpoola. Diazova majka je pronađena istog dana, no otac Luis Manuel Diaz se još uvijek vodi kao nestao.

Pojedini mediji objavili su da je i otac pronađen rano jučer te da su dvojica otmičara ubijena, no ubrzo se sve ispostavilo kao lažna vijest, objavio je general policije Kolumbije William Rene Salamanca Ramirez, koji redovno dijeli kadrove iz potrage u koju je uključeno 130 pripadnika četiri najelitnije policijske grupe u Kolumbiji, obučeni za ovakve situacije.

Diaz nije bio u kadru Liverpoola jučer u pobjedi protiv Nottinhgam Foresta, a cijeli klub s Anfielda pružio je podršku svojoj zvijezdi. Sada se oglasio i Nogometni savez Kolumbije vapajem kojim su se obratili otmičarima.

"Tražimo da otmičari Luisa Manuela Diaza, oca našeg Luisa Diaza, odmah ga oslobode bez ikakvih uslova. Nogomet je mir, Lucho svi smo uz tebe. Kolumbija je uz tebe", saopćeno je na zvaničnoj stranici Nogometnog saveza Kolumbije.

U međuvremenu, general Ramirez je objavio veliku novčanu nagradu za bilo kakav trag koji će dovesti do pronalska starijeg Diaza. Ono od čega se strahuje, jeste da je Diazov otac prebačen u Venecuelu, pošto se otimica dogodila u pograničnom mjestu Los Barrancas te da su otmičari posljednji put viđeni kako se kreću prema granici Kolumbije s Venecuelom.