POJAVIO SE SNIMAK OTMICE

Roditelji kolumbijskog i Liverpoolovog napadača Luisa Diaza kidnapovani su u subotu, a dok je njegova majka kasnije spašena, njegov otac se vodi kao nestao, saopćile su tamošnje vlasti

Diazovu majku, Cilenis Marulandu, spasila je policija u gradu Barankasu u sjevernom departmanu La Guahira, rekao je kolumbijski predsjednik Gustavo Petro.

Slučaj je od nacionalnog značaja, a to dokazuje činjenica da je kolumbijski predsjednik objavio vijest da je Diazova majka spašena.

Direktor državne policije, general William Salamanca, kazao je da koristi svakog policajca da pronađe Diazovog oca o kojem za sada nema konkretnih informacija.

Roditelji 26-godišnjeg Diaza su navodno kidnapovani dok su se vozili do svoje kuće. Naoružani napadači na motorima presreli su ih i odvezli u vozilu, a pojavio se i snimak na kojem se vide otmičari kako slijede automobil.

Nogometni savez Kolumbije naveo je u saopćenju da je otmica za žaljenje i pozvao je vlasti da spase Diazovog oca.

Nogometaš Liverpoola za sada nije komentarisao incident, a vrlo je vjerovatno da će igrati danas protiv Nottingham Foresta.

Diaz je rođen 13. januara 1997. godine, a karijeru je počeo 2016. godine u timu Barranquille, nakon koje je igrao još za Atletico Junior i Porto, prije nego je početkom 2022. godine prešao u Liverpool za 45 miliona eura.