ODVAJAO BI SEKCIJE

Menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola ponudio je rješenje kako da dvojica glavnih favorita ove sezone, Lionel Messi i Erling Haaland, dobiju Zlatnu loptu.

Iako je Haaland donio Manchester Cityju prvu trostruku krunu u historiji uz to srušivši rekord po broju golova, prema svim kladionicama apsolutni favorit za osvajanje Zlatne lopte ponovo je Lionel Messi. U korist Argentincu ide osvajanje Svjetskog prvenstva s reprezentacijom.

Na današnjoj konferenciji za medije uoči duela s Brightonom, medije je zanimalo Guardiolino mišljenje o tome ko bi trebao dobiti najprestižniju individualnu nagradu u svijetu nogometa.

Španski stručnjak je ponudio zanimljivo rješenje poručivši još jednom koliko cijeni Messija. Istakao je kako bi se trebale dodijeliti dvije Zlatne lopte.

"Uvijek sam govorio da bi Zlatna lopta trebala imati dvije sekcije, jednu za Lionela Messija, a drugu za sve ostale nogometaše. Haaland bi je trebao osvojiti ove godine. Osvojili smo trostruku krunu, postigao je milion golova. Volio bih da je Erling osvoji, ali Messi... On je osvojio Svjetsko prvenstvo", rekao je Guardiola u svom stilu.

Manchester City će, podsjetimo, sutra od 16 sati biti domaćin Brightonu u devetom kolu Premier lige. Bit će to šansa da Građani prekinu niz od dva poraza u domaćem šampionatu.