ENGLESKI REPREZENTATIVAC

Defanzivac Manchester Uniteda Harry Maguire je otkrio zašto je ljetos propao prolazak u redove West Hama koji ga je želio dovesti u svoje redove.

David Moyes je želio pojačati ekipu prethodnog ljeta i dovesti defanzivca Manchester Uniteda i reprezentacije Engleske, no transfer se nije desio.

Stoga su Čekićari potražili alternative na drugim mjestima te angažovali bivšeg defanzivca Arsenala Konstantinosa Mavropanosa iz Stuttgarta, a i novajlija Edson Alvarez kome je primarna pozicija zadnji vezni, također može igrati na poziciji stopera.

Maguire je u međuvremenu ostao u Unitedu gdje se bori za mjesto u ekipi Erika ten Haga. Iskusni defanzivac je počeo samo jednu utakmicu od prve minute i to prethodne subote kada su Crveni đavoli pobijedili Brentford rezultatom 2:1.

Pred utakmicu sa Australijom u petak, Maguire je otvoreno odgovorio na pitanje zašto je propao prelazak u redove West Hama.

"Bilo mi je važno da igram sve utakmice i da budem starter, tako je bilo tokom cijele moje karijere. Prava prilika da odem u West Ham nije postojala jer nismo dovoljno daleko stigli sa njom. West Ham je veliki klub, ali nije bilo samo do mene. Klubovi se nisu dogovorili i nisam mogao otići tamo. Sada je moj fokus na Manchester United, želim da se borim i da imam mjesto startera", rekao je Maguire.