Nogometaši York Cityja slavili su u Nacionalnoj ligi Engleske protiv Dagenham & Redbridgea, a s ove utakmice dolazi nam potez kakav nije viđen u svijetu nogometa.

York je slavio rezultatom 2:1 na neugodnom gostovanju u petom rangu engleskog nogometa, a u završnici utakmice viđen je nevjerovatan potez. Radi se o načinu "zadržavanja" vremena kakvog još nismo vidjeli u svijetu nogometa.

Nogometaši Yorka dobili su slobodan udarac pri vodstvu rezultatom 2:1 u osmoj minuti nadoknade. Umjesto da nastave igru, zadrže loptu i privedu meč kraju, nogometaš Daniel Batty je ispucao loptu izvan stadiona kako bi "ukrao" što više vremena.

Potez je izazvao čuđenje brojnih fanova, a ubrzo je postao viralan na društvenim mrežama. Ipak, na kraju se "isplatio" jer je njegov tim došao do važna tri boda na gostovanju.

Igrači često znaju "prgavim" potezima odugovlačiti i "krasti" vrijeme u posljednjim sekundama utakmice, no ispucavanje van stadiona lopte, koja je već u vašem posjedu, vjerovatno nikada nije viđeno.