INTERVJU SA MORGANOM

Zlatan Ibrahimović je dao prvi veliki intervju nakon što se početkom juna ove godine odlučio umiroviti. Legendarni Šveđanin je s 41 godinom na leđima odlučio završiti nogometnu karijeru, a o svemu što je tokom nje postigao govorio je tokom gostovanja kod Piersa Morgana.

Cijeli intervju bit će objavljen u sljedećim danima, a zasad su na Twitteru dostupni samo neki detalji razgovora švedskog nogometaša i slavnog voditelja.

Anegdota s Guardiolom

Publiku je prvo oduševio Ibrahimovićev odgovor na pitanje je li on jedan od onih nogometaša koji govore da je zabijanje golova bolje od seksa. Šveđanin je odgovorio u svom stilu. “Seks je bolji. Ko god misli suprotno, ima neki problem u krevetu”, rekao je Ibrahimović.

Drugi viralni trenutak iz dosad objavljenih dijelova intervjua jest Ibrahimovićev prvi sastanak s Pepom Guardiolom.

Ibrahimović je u svojoj autobiografiji sebe nazvao Ferrarijem, a Guardiola ga je “vozio kao Fiat”. Nakon što mu je Morgan na to ukazao, Ibrahimović je ispričao anegdotu.

“Moj prvi sastanak s Guardiolom je izgledao tako da me upozorio: ‘Zapamti, igrači ovdje ne dolaze u Ferrarijima.’ Znate što sam ja napravio? Dovezao sam svoj j..eni Ferrari”, prepričao je Ibrahimović.