OVO SE NE VIĐA ČESTO

Newcastle je upisao najuvjerljiviju pobjedu sezone u Premier ligi nakon što je na gostovanju kod Sheffielda slavio 8:0.

Zanimljivo, u utakmici 6. kola Premier lige u Newcastleovoj golijadi nije bilo dvostrukog strijelca već su mrežu Wesleyja Foderinghama tresla osmorica igrača.

Nikad prije u istoriji Premier lige nije odigrana utakmica s osam strijelaca za jednu ekipu, ne računaju li se autogolovi.

Kliknite OVDJE i pogledajte golove.

Kako je utakmica izgledala, osim rezultata, najbolje će reći da je Sheffieldov golman bio najbolje ocijenjeni igrač poražene ekipe. Imao je sedam odbrana, od čega šest nakon udaraca koji su upućeni iz njegovog kaznenog prostora.

Sheffield je uputio ukupno devet udaraca, a samo jedan u okvir gola gostujuće ekipe. S druge strane, Newcastle je uputio 22 udarca iz posjeda lopte od 58 posto.

Ispisana istorija

Osim što je Newcastle ovom pobjedom ispisao istoriju Premier lige, izjednačio svoju najveću prvoligašku pobjedu u istoriji. Godine 1999. istim je rezultatom svladao Wednesday.

Sheffield je također ispisao istoriju, ali negativnu i klupsku. Nikad u svojoj povijesti nije izgubio ligašku utakmicu s 0:8, a upravo mu se to dogodilo u 4988. nastupu.

Također, Sheffield je osam golova primio prvi put nakon 1933. godine, odnosno od poraza 3:10 od Middlesbrougha.

Golove za Newcastle postizali su Sean Longstaff (21. minuta), Dan Burn (31.), Sven Botman (35.), Callum Wilson (56.), Anthony Gordon (61.), Miguel Almiron (68.), Bruno Gimaraes (73.) i Alexander Isak (87.).