NOVINAR GA IZNENADIO

Menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola je jučer govorio na konferenciji za medije uoči duela protiv Crvene zvezde u Ligi prvaka, a jedan njegov odgovor je postao pravi hit na internetu.

Jedan novinar nije želio postaviti pitanje o Ligi prvaka, već o engleskom Premiershipu. Zanimalo ga je šta Guardiola misli o rivalima kada je u pitanju borba za titulu.

Guardiola je pohvalio Arsenal i Liverpool koji imaju samo dva boda manje od Cityja koji je slavio u svih pet odigranih kola, a potom ga je novinar prekinuo potpitanjem.

"A Manchester United?", upitao je novinar.

Guardiola se počeo smijati, čime je jasno dao do znanja šta misli o gradskom rivalu, no potom je ponudio "diplomatski" odgovor.

"Oni nisu dobro ušli u sezonu, kao ni Chelsea, ali će prije ili kasnije ući u ritam. Nama je nakon osvajanja trostruke krune bitno da smo upisali pet od pet pobjeda, to je veoma, veoma dobro", rekao je trener Cityja.

United se nakon pet kola nalazi tek na 13. mjestu sa samo šest bodova iz pet susreta i bliži je zoni ispadanja nego mjestu koje vodi u Ligu prvaka.